Cum ajutam - everycancounts.ro

Cum ajutam

greentalk y

Green Talk

Green Talk este un proiect special dedicat companiilor, prin care Every Can Counts Romania creeaza o punte de dialog intre angajati si oportunitatile de a deveni responsabili fata de mediu sau in general (pot profita de aceste intalniri pentru a-si lansa alte proiecte de responsabilitate sociala – voluntariat).

Pe durata a doua ore, angajatii companiei pot afla mai multe despre Every Can Counts si colectarea dozelor, pot discuta si vor lua parte la o prezentare a ambasadorului Every Can Counts, Alexandru Mironov.

Foto I 6

can design

Can Art&Design Festival

Este un concurs cu premii care isi propune sa inspire comunitatea catre refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte care sa reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum. Prin utilizarea dozelor din aluminiu, participantii sunt incurajati sa dea nastere unor obiecte originale, lucrate manual, fie pentru uz casnic, fie obiecte de colectie, haine, accesorii, unelte, etc.

Concursul propune mai multe teme care sa atraga participarea atat a celor care studiaza in domeniul desingului, cat si a celor care au o pasiune pentru realizarea de obiecte creative din doze de aluminiu. Participantii se pot inscrie la una dinttre cele patru sectiuni: Sectiunea Can Bag Design, Sectiunea Design, Sectiunea Hand-made Adulti sau Sectiunea Hand-made Copii.

 

Afla mai multe despre concurs

Viziteaza site-ul www.candesignfestival.ro

poster GreenManiaBURSE poster 70x100 v2txt 01

Bursele Every Can Counts

Editia 2019

Campania presupune inscrierea de catre studenti a unui plan privind modul in care sa fie implementat programul de colectare a dozelor din aluminiu Every Can Counts in facultatea la care studentul este inscris si implementarea acestuia, daca propunerea este aleasa castigatoare. 

Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere si presupune oferirea de informatii cu privire la: conceptul campaniei (conferinta, workshop, campanie video pe canalele facultatii etc) perioada de implementare, modalitatile de promovare a programului in facultate.

Cele mai bune trei idei de campanii vor fi premiate cu cate un grant de 500 euro.

Calendar:

 • 23 iunie 2019: Temen limita pentru inscriere;
 • 23 - 28 iunie 2019: Evalurea planurilor trimise de studenti;
 • 28 iunie 2019: Anuntarea celor trei castigatori ai granturilor;
 • 14 octombrie 2019 – 29 mai 2020: Implementarea de catre studenti a planurilor castigatoare;

Regulament disponibil aici

Formular de inscriere disponibil aici: Word / PDF 

Lista castigatorilor este disponibila aici

Editia 2018

La opt ani de la lansarea programului european Every Can Counts in Romania, program care sprijina reciclarea dozelor din aluminiu la nivel national, Asociatia Alucro ofera opt burse a cate 1400 lei pentru cei mai creativi studenti pasionati de protectia mediului. Aflata la a treia editie, competitia Bursele Every Can Counts se adreseaza studentilor interesati de actiuni si campanii de reciclare.

Tema editiei din acest an este propunerea unei campanii pentru implementarea programului de colectare a dozelor din aluminiu Every Can Counts in facultatea la care studentul este inscris si implementarea acesteia, daca propunerea este aleasa castigatoare. Every Can Counts Romania va oferi sprijinul logistic necesar implementarii programului, fiecarui student: organizarea unei prezentari in vederea semnalizarii programului in institutie sau companie, realizarea de campanii vizuale (afise, flyere), oferirea cutiilor de colectare si asigurarea contactului cu un colector autorizat in vederea ridicarii dozelor din aluminiu.

Pentru se putea inscrie in competitie, participantii trebuie sa fie studenti la o facultate din Romania, cu exceptia celor aflati in an terminal.

Termenul limita de inscriere este 18 mai 2018.

Inscrierea se face prin completarea formularului de aplicatiei si trimiterea acestuia, impreuna cu o copie scanata a carnetului de student, prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul „Inscriere Bursele Every Can Counts”.

REGULAMENT disponibil aici: Word / PDF.

FORMULAR DE INSCRIERE disponibil aici

cover bursaECC

Castigatori editia 2018

Hanos Dalina, Facultatea de Agricultura, specializarea Ingineria Mediului, USAMV Cluj-Napoca

Velnazarov Myrat, Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica, Universitatea Babes-Bolyai

Simion Alina Mihaela, Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti

Burtoi Andreea, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti

Costache Bianca, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Academia de Studii Economice Bucuresti

Stancut Diana Ioana, Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucuresti

Paun Ana-Maria, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti

Pana Iulia, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes-Bolyai

Editia 2017

Programul de burse de excelenta a fost lansat in 2016, cu scopul de a stimula implicarea studentilor in actiuni de protectia mediului. Competitia se adreseaza tuturor studentilor pasionati de acest domeniu si care fac dovada unor rezultate bune in anul de studiu anterior derularii competitiei.

Pentru editia din 2017, inscrierile se fac prin transmiterea aplicatiei la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul „Inscriere bursa ECC”. Bursa se acorda primilor 3 studenti clasati in concursul de proiecte organizat de Every Can Counts Romania.

Aplicatia va contine urmatoarele informatii:

1. Formularul de inscriere, completat cu datele aplicantului;
2. Un eseu pe o tema legata de protectia mediului (format Word, Times New Roman, spatiere 1.5, maximum 10.000 de caractere), fie cu caracter general, in care sa existe o sectiune dedicata dozelor din aluminiu, fie un eseu dedicat exclusiv reciclarii dozelor din aluminiu.
3. Video de prezentare care sa cuprinda cateva elemente biografice (Spune-ne ceva despre tine!, Care este tema eseului tau si de ce ai ales-o?; Descrie experienta si responsabilitatile tale in voluntariat, Cum consideri ca iti poate fi de folos bursa Every Can Counts, Intentionezi sa urmezi o cariera in sfera protectiei mediului?). Materialul video va fi trimis sub forma de link (youtube sau transfer).

Data limita de trimitere a aplicatiilor este 31 mai 2017. Orice aplicatie trimisa dupa aceasta data nu va fi luata in considerare.

Criterii de jurizare:

 • Media peste 8 (anul 2015-2016) = 5 puncte;

 • Eseu legat de protectia mediului* = 5 puncte;

 • Video de prezentare = 5 puncte;

 • Experienta in voluntariat = 5 puncte.

Castigatori editia 2017:

Castigatori editia 2016:

 • Silviu Gabriel Popa, student la Facultatea de Mecanica Sisteme si Echipamente Termice din Iasi

 • Rares Andrei Tranca, student la Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes Bolyai

 • Nóra Thieme, studenta la Universitatea Sapientia, Cluj, Sectia Stiinta Mediului

 

poster BursaECC 70x100

abc

Tu reciclezi, noi te premiem cu Educatie in scoli

Acordam o importanta deosebita educatiei in scoli cu privire la protectia mediului in care traim si economisirea resurselor limitate de care dispunem, in contextul dezvoltarii economice. Campaniile noastre se desfasoara de peste 5 ani la nivel national si au avut ca rezultat dialogul cu peste 100.000 elevi, cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu.

Din 2012 am devenit partener permanent al caravanei Guerilla Verde. Dupa ultima editie a caravanei (septembrie - decembrie 2016), Guerilla Verde a ajuns in 516 de scoli, licee si universitati din tara si a atins un numar de peste 27.000 de participanti.

Campanie Nationala „Tu reciclezi, noi te premiem”, in parteneriat cu Ecotic (reciclare baterii): 12 judete, 89 de scoli, 30.000 de elevi, 250 de profesori, 600 de ore de educatie ecologica, 6163 de doze si 2.229 kg de baterii;

In anul 2015 am lansat un material didactic profesorilor si elevilor, ABC-ul Reciclarii Dozelor din Aluminiu.

Ghid online despre reciclarea dozelor din aluminiu. Descarca brosura ABC-ul Reciclarii Dozelor din Aluminiu.

Aparat de colectare doze aluminiu 2

Si mama recicleaza!

„Si mama recicleaza!” este o campanie de incurajare a reciclarii dozelor de aluminiu, organizata de Can Pack Recycling si Asociatia Alucro – detinatorul licentei Every Can Counts, cu sprijinul Auchan Romania.

Campania isi propune sa ajute la constientizarea importantei reciclarii de catre publicul larg si depasirea barierelor ce ingreuneaza acest proces, adresandu-se populatiei care doreste sa faca o schimbare in bine atunci cand vine vorba de protejarea mediului.

Mecanismul campaniei se bazeaza pe facilitarea accesului la aparate speciale de colectare (VTBM – Voluntary Take Back Machine), prin amplasarea lor in hypermarketuri Auchan din intreaga tara si alte locatii cheie, si rasplatirea consumatorilor care fac din reciclare o rutina.

Afla mai multe despre campanie

Viziteaza site-ul www.reciclaredoze.ro

Mai multe articole...

Pagina 1 din 2

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.