Bursele Every Can Counts - everycancounts.ro

Editia 2018

La opt ani de la lansarea programului european Every Can Counts in Romania, program care sprijina reciclarea dozelor din aluminiu la nivel national, Asociatia Alucro ofera opt burse a cate 1400 lei pentru cei mai creativi studenti pasionati de protectia mediului. Aflata la a treia editie, competitia Bursele Every Can Counts se adreseaza studentilor interesati de actiuni si campanii de reciclare.

Tema editiei din acest an este propunerea unei campanii pentru implementarea programului de colectare a dozelor din aluminiu Every Can Counts in facultatea la care studentul este inscris si implementarea acesteia, daca propunerea este aleasa castigatoare. Every Can Counts Romania va oferi sprijinul logistic necesar implementarii programului, fiecarui student: organizarea unei prezentari in vederea semnalizarii programului in institutie sau companie, realizarea de campanii vizuale (afise, flyere), oferirea cutiilor de colectare si asigurarea contactului cu un colector autorizat in vederea ridicarii dozelor din aluminiu.

Pentru se putea inscrie in competitie, participantii trebuie sa fie studenti la o facultate din Romania, cu exceptia celor aflati in an terminal.

Termenul limita de inscriere este 18 mai 2018.

Inscrierea se face prin completarea formularului de aplicatiei si trimiterea acestuia, impreuna cu o copie scanata a carnetului de student, prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul „Inscriere Bursele Every Can Counts”.

REGULAMENT disponibil aici: Word / PDF.

FORMULAR DE INSCRIERE disponibil aici

cover bursaECC

Editia 2017

Programul de burse de excelenta a fost lansat in 2016, cu scopul de a stimula implicarea studentilor in actiuni de protectia mediului. Competitia se adreseaza tuturor studentilor pasionati de acest domeniu si care fac dovada unor rezultate bune in anul de studiu anterior derularii competitiei.

Pentru editia din 2017, inscrierile se fac prin transmiterea aplicatiei la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul „Inscriere bursa ECC”. Bursa se acorda primilor 3 studenti clasati in concursul de proiecte organizat de Every Can Counts Romania.

Aplicatia va contine urmatoarele informatii:

1. Formularul de inscriere, completat cu datele aplicantului;
2. Un eseu pe o tema legata de protectia mediului (format Word, Times New Roman, spatiere 1.5, maximum 10.000 de caractere), fie cu caracter general, in care sa existe o sectiune dedicata dozelor din aluminiu, fie un eseu dedicat exclusiv reciclarii dozelor din aluminiu.
3. Video de prezentare care sa cuprinda cateva elemente biografice (Spune-ne ceva despre tine!, Care este tema eseului tau si de ce ai ales-o?; Descrie experienta si responsabilitatile tale in voluntariat, Cum consideri ca iti poate fi de folos bursa Every Can Counts, Intentionezi sa urmezi o cariera in sfera protectiei mediului?). Materialul video va fi trimis sub forma de link (youtube sau transfer).

Data limita de trimitere a aplicatiilor este 31 mai 2017. Orice aplicatie trimisa dupa aceasta data nu va fi luata in considerare.

Criterii de jurizare:

  • Media peste 8 (anul 2015-2016) = 5 puncte;

  • Eseu legat de protectia mediului* = 5 puncte;

  • Video de prezentare = 5 puncte;

  • Experienta in voluntariat = 5 puncte.

Castigatori editia 2017:

Castigatori editia 2016:

  • Silviu Gabriel Popa, student la Facultatea de Mecanica Sisteme si Echipamente Termice din Iasi

  • Rares Andrei Tranca, student la Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes Bolyai

  • Nóra Thieme, studenta la Universitatea Sapientia, Cluj, Sectia Stiinta Mediului

 

poster BursaECC 70x100

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.