Comunicat de presa: UPS Romania - recycling special project, May 17, 2013 - everycancounts.ro

UPS Romania isi extinde initiativele de responsabilitate sociala pentru protectia mediului prin implementarea programului de colectare Bucuresti, 20 mai 2013 – UPS Romania isi extinde initiativele de responsabilitate sociala pentru protectia mediului prin implementarea programului international de reciclare a dozelor de aluminiu “Every Can Counts” (ECC), in parteneriat cu asociatia non-profit ALUCRO.

Astfel, UPS isi propune sa promoveze in randul angajatilor un comportament responsabil fata de mediu si societate.

“Responsabilitatea sociala este una dintre valorile UPS. Ne face placere sa vedem ca in fiecare an actiunile noastre au mai multi sustinatori din randul angajatilor companiei, din ce in ce mai entuziasti. Atat in Romania, cat si la nivel global, UPS desfasoara anual actiuni de voluntariat pentru protectia mediului, ca parte a programului „Luna Voluntariatului Global”. Astfel de initiative sunt adoptate pentru a transmite mesajul ca marile companii sprijina comunitatile din care fac parte. Salutam programul Every Can Counts si ne bucuram ca avem acum ocazia sa extindem filozofia UPS de a fi o companie responsabila fata de oameni si de mediu”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, Director General UPS Romania, in cadrul evenimentului de lansare a programului la nivelul companiei.

Cu aceasta ocazie, in sediul companiei au fost instalate cutii avand un design special, dedicate colectarii dozelor de aluminiu, pentru a motiva angajatii si clientii sa participe activ la protejarea mediului inconjurator. Actiunea a avut loc vineri, 17 mai, la sediul UPS Romania, in prezenta oficialilor UPS, a angajatilor companiei si a delegatiei internationale formata din producatori si reciclatori de doze din aluminiu din Europa. Cutiile pentru colectarea dozelor din aluminiu vor ramane la sediul UPS pe termen nelimitat. Tot ceea ce se colecteaza in cadrul programului ECC va ajunge la reciclare. Initiativa va fi comunicata in randul angajatilor prin anunturi interne, postere si cutii de colectare.

Programul ”Every Can Counts” este o platforma europeana care promoveaza reciclarea dozelor din aluminiu si care are ca obiectiv implementarea unui sistem de colectare selectiva pe termen lung acasa, la birou sau in cadrul evenimentelor publice. Programul este destinat companiilor si a fost lansat in Romania in anul 2011, de catre asociatia non-profit ALUCRO, fondata in urma cu cinci ani de catre AMEP American Packaging, Can-Pack Romania si EAA – Asociatia Europeana a Aluminiului. Programul de reciclare a dozelor de aluminiu este un concept britanic, fiind functional in UK, Franta, Austria, Ungaria, Irlanda si Romania, urmand sa fie extins si in alte tari.

Conform ultimelor rezultate privind reciclarea dozelor de aluminiu la nivelul tarilor din zona ECE, Romania inregistreaza o cota de aproape 30%, in timp ce fiind Polonia recicleaza 66% din dozele de aluminiu existente pe piata, Estonia 59%, Slovenia 50%, iar Republica Ceha, Slovacia si Ungaria 40%. UPS (NYSE:UPS) este lider global in domeniul logisticii, oferind o gama larga de solutii, printre care se numara transportul de colete si marfuri, facilitarea schimburilor comerciale internationale si folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficienta a lumii afacerilor. Cu sediul central in Atlanta, SUA, UPS deserveste peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume. Compania poate fi gasita pe Web la adresa UPS.com, iar blog-ul sau corporativ poate fi accesat la adresa blog.ups.com. Pentru a afla direct noutati despre UPS, vizitati www.pressroom.ups.com.