In noiembrie concursul EcoPaparazzi revine cu noi provocari - everycancounts.ro

Bucuresti, 05 noiembrie - Stiati ca...? Dozele din aluminiu sunt 100% reciclabile. Grosimea unei doze de aluminiu este egala cu grosimea unui fir de par. Dozele din aluminiu sunt cel mai reciclat ambalaj din lume - o doza reciclata ajunge inapoi pe raft in aproximativ 60 de zile. Dozele sunt cel mai usor ambalaj, ceea ce inseamna: reducerea consumului de energie la transport, mai putine noxe si reducerea substantiala a amprentei de carbon.

Statisticile indica faptul ca in Romania se recicleaza aproximativ 30% din dozele de aluminiu introduse pe piata, ceea ce inseamna ca una din trei doze este reciclata. Datorita faptului ca aluminiul din care sunt fabricate aceste doze este reciclabil 100%, acesta trebuie recuperat si reciclat, in special atunci cand stim ca fiecare doza poate fi reciclata si pusa la vanzare sub forma unei alte doze – in numai sase saptamani.

Ecopaparazzi si campania Every Can Counts lanseaza din 5 noiembrie o noua provocare pentru toti cei inrolati in „politia verde a bunului simt”. Daca pana acum am premiat imaginile care aveau ca subiect colectarea corpurilor de iluminat, a ambalajelor sau pur si simplu gunoaiele aruncate in locuri nepermise si care afecteaza mediul inconjurator, de aceasta data am luat in obiectivul aparatului foto colectarea dozelor de aluminiu pentru ca fiecare doza chiar conteaza!


In perioada 5 noiembrie – 7 decembrie 2012 asteptam fotografii sau inregistrari video care au ca tema dozele de aluminiu. Pot fi inscrise in concurs fotografii care surprind persoane care pun dozele in containerele special amenajate ( pe strada, in scoala, liceu, campus sau imagini din calatoriile tale) sau cu persoane care le arunca la voia intamplarii. Daca esti unul dintre cei care colecteaza separat dozele din aluminiu, trimite-ne o dovada foto –video si vei fi premiat. Ne puteti trimite fotografiile si datele de contact pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau va puteti inscrie pe pagina noastra de Facebook. Cele mai originale fotografii / filme care arata fapte bune vor fi recompensate cu premii surpriza.

Regulamentul concursului poate fi gasit pe site-ul www.ecopaparazzi.ro

Despre Every Can Counts: Campania Every Can Counts are drept obiectiv colectarea dozelor din aluminiu in vederea reciclarii atat la locul de munca cat si acasa sau “on the go“ (evenimente publice, festivaluri, concerte, benzinarii, etc). Este simplu sa ne pastram obiceiul de a colecta selectiv acasa, dar nu este asa de usor sa gasim puncte de colectare atunci cand suntem pe drum. Every Can Counts este un program dezvoltat de catre reprezentanti ai industriei aluminiului, atat producatori cat si reciclatori cu scopul de imbunatatirii “eco-comportamentului“ cetateanului. Acest lucru este evidentiat de faptul ca numai printr-o retea eficienta si recunoscuta oficial putem imbunatati rata de reciclare impusa de legislatia europeana. Sub sloganul “Every Can Counts”, Asociatia Non Profit Alucro desfasoara ample activitati de informare si educare a unui segment cat mai larg al populatiei cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand in acest sens cu autoritatile statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare etc), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar intrand si in contact direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice organizate. Asociatia Non Profit Alucro este o organizatie fondata de reprezentanti ai industriei aluminiului din Europa: Can Pack Group si Asociatia Europeana a Aluminiului.

Despre EcoPaparazzi: EcoPaparazzi este un proiect al agentiei de comunicare specializata in proiecte sociale Media Image Factory si se vrea o prezenta online permanenta. Concursul EcoPaparazzi.ro se desfasoara lunar, iar platforma este un loc in care toti cei interesati de protectia mediului pot atrage atentia asupra problemelor pe care le sesizeaza in comunitatile lor. Aici pot interactiona, creand o comunitate cu o voce puternica - o comunitate care, treptat, sa poata provoca autoritatile la depistarea celor mai eficiente solutii pentru a trata problemele de mediu. www.ecopaparazzi.ro

REGULAMENTUL CONCURSULUI: Despre concurs EcoPaparazzi este un concurs foto - video de "politie verde a bunului simt" care se adreseaza tinerilor si nu numai. Imaginile surprinse vor reflecta modul in care comunitatile locale respecta - sau nu - mediul inconjurator. Dozele din aluminiu reprezinta cel mai valoros material reciclabil deoarece materialul din care sunt facute poate fi reciclat la infinit fara a-si pierde din proprietati .
Reciclarea dozelor din aluminiu reprezinta un avantaj atat pentru companii cat si pentru noi toti .
Cum ? In primul rand, prin reducerea consumului de energie si a resurselor naturale, dar si prin reducerea depozitelor de deseuri. Reciclarea dozelor este o cale simpla de reducere a impactului pe care activitatile noastre il au asupra mediului inconjurator iar reciclarea dozelor din aluminiu este un pas sigur pe care il putem face pentru a vedea diferenta. Surprinde imagini de pe strada, din scoala, liceu, campus sau imagini din calatoriile tale cu doze lasate la voia intamplarii sau duse la reciclat! Vor fi premiate cele mai curajoase si originale fotografii sau filmulete.

Cine poate participa? Se poate inscrie in concurs orice persoana, indiferent de varsta sau localitatea de provenienta, care vrea sa semnaleze actiuni demne de lauda - sau de critica - in legatura cu mediul inconjurator. Un concurent poate participa la un numar nelimitat de editii, dar poate fi declarat castigator doar de trei ori.

Ce castigi? • Aparate foto digitale • Certificate ECDL • Alte premii surpriza
Cum participi? Ai doua modalitati de inscriere: 1. Trimite-ne fotografiile sau filmuletele tale pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., alaturi de datele tale de identificare (nume, adresa, numar de telefon) si informatii despre fotografiile sau filmele tale - cand si unde au fost realizate. Noi iti vom posta materialele pe portalul www.EcoPaparazzi.ro iar tu trebuie sa aduni voturi pentru a castiga. 2. Posteaza materialele direct pe canalul EcoPaparazzi de pe Trilulilu (http://www.trilulilu.ro/canal/ecopaparazzi) si da-ne un mail cu datele tale de identificare la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Un moderator va aproba materialul si acesta va fi afisat in pagina de concurs.

Cand participi? Concursul va avea loc intre 5-30 noiembrie 2012 pana la ora 24:00. Castigatorii vor fi anuntati in prima zi lucratoare a lunii urmatoare pe pagina de Facebook a concursului (http://www.facebook.com/pages/EcoPaparazzi/161808203843295).
Despre materiale Fotografiile cu orientare orizontala: dimensiunea minima este de 600x400 pixeli. Fotografiile cu orientare verticala: dimensiunea minima este 400x600 pixeli. Dimensiunea maxima acceptata a unei fotografii este 2 MB. Fotografiile vor fi insotite de texte explicative (loc, data etc). Fiecare concurent va putea inscrie un numar nelimitat de materiale foto si video pe durata intregului concurs.

Despre jurizare Materialele vor fi declarate castigatoare pe baza voturilor primite si in urma deciziei finale a juriului. Castiga filmele sau fotografiile care au primit cele mai multe voturi si care au fost aprobate castigatoare de juriu, format din reprezentantii companiilor ce ofera premiile. (In cazul in care un concurent s-a inscris in concurs cu mai multe materiale, numarul de voturi primite nu se cumuleaza.)

Drepturile de autor Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea. Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre organizator inclusiv in contextul depunerii sesizarilor catre autoritatile competente (ca dovada), prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Clauze finale Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea oricarui tip de material la concurs pe motiv de neadecvare. Prin inscrierea la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta.
Unde ne gasesti: • pe www.EcoPaparazzi.ro • Ne poti scrie si pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. • Pe FaceBook si Twitter Contact Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.