Every Can Counts Romania sustine GreenTech Film Festival - everycancounts.ro

 

Partener inca de la prima editie a festivalului, Every Can Counts Romania sustine si in acest an desfasurarea GreenTech Film Festival, care va avea loc la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti in perioada 12-14 noiembrie 2018, si la Institutul Francez din Cluj-Napoca, pe 20 noiembrie. Pentru a aduce reciclarea mai aproape de publicul tanar, Every Can Counts va prezenta in cadrul festivalului un atelier de reciclare creativa dedicat elevilor de la clasele primare, in cadrul caruia vor invata de ce este important sa recicleze si cum pot transforma dozele din aluminiu si alte materiale reciclabile in obiecte noi. Atelierul va avea loc la Cinema Elvire Popesco, miercuri, 14 noiembrie, incepand cu ora 13.15.

Atelier Reciclare Creativa

Atelierul prezentat de Every Can Counts va fi urmat de proiectii ale unor documentare care aduc in atentia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, asa cum o prezinta istoricul israelian Yuval Noah Harari in „Oameni, Zei si Tehnologie”, cum functioneaza tehnologia online („Viitorul creat de noi”) si crearea de continut video („YouTube, Vloggeri si Tu”), dar si relatia dintre economie si tehnologie.

In cadrul festivalului, pe 13 noiembrie, publicul va putea urmari avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o productie National Geographic, in parteneriat cu producatorul Brian Grazer si regizorul Ron Howard, si va face cunostinta cu singurul explorator roman din comunitatea National Geographic, Sergiu Jiduc, stabilit in prezent la Londra.

Relatia dintre tehnologie si economie va fi abordata prin proiectia filmului „The Big Short” („Brokerii Apocalipsei”), urmata de un Q&A, dar si prin prezentarea „Cand tehnologia serveste economia. Criptomonede: mize si perspective„ sustinuta de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, in prezenta altor specialisti romani in domeniul economiei.

Poster GreenTechFest2018 50x70 highlights 01

GreenTech Film Festival este un proiect initiat de Media Image Factory, organizat impreuna cu Asociatia Alucro, Every Can Counts Romania, Ambasada Frantei, Institutul Francez din Bucuresti si Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Infiintata in 2010 de catre Can Pack Romania si Asociatia Europeana a Aluminiului, Alucro este singurul ONG din tara care desfasoara proiecte green, prin care promoveaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Din 2012 detine licenta programului european EveryCanCounts care in prezent se derulereaza in 15 tari.

In palmaresul Alucro se inscriu proiecte care au dovedit ca fac diferenta in cadrul comunitatii in care isi desfasoara activitatea. Proiectele implementate au adus o contributie majora la cresterea gradului de constientizare si reciclare a dozelor din aluminiu si au creat totodata o schimbare de comportament pozitiv, contribuind astfel la cresterea ratei de reciclare a dozelor din aluminiu. Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro.

Detalii despre programul festivalului, bilete si rezervari sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, la sectiunea Program, dar si pe pagina de Facebook www.facebook.com/GreenTechFilmFestival.

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.