Campanie de colectare doze din aluminiu in cinci magazine Penny Market din Brasov - everycancounts.ro

Can Pack Recycling, Asociatia Alucro si Penny Market desfasoara pana in luna octombrie 2018 un proiect pilot de colectare a dozelor din aluminiu in cinci magazine Penny Market din Brasov, in cadrul campaniei „Grija de Romania – Recicleaza si tu dozele din aluminiu”

Dozele colectate vor ajunge in centrul de colectare din Bucuresti, urmand a fi sortate, balotate si transportate la fabricile de reciclare din Europa. In Romania nu exista o fabrica de reciclare dedicata dozelor din aluminiu, temperatura necesara topirii aluminiului pentru a putea fi refolosit in fabricarea altor doze, fiind de 700 grade. Acestea se intorc in tara sub forma de tabla de aluminiu ce urmeaza a fi folosita pentru producere de doze noi la Can Pack Romania, singura fabrica din Romania.

IMG 20180627 WA0000

„Ne bucuram ca Penny Market a raspuns invitatiei de a se implica in campania de constientizare  privind importanta reciclarii dozelor din aluminiu prin acest proiect pilot din Brasov. Marirea retelei de aparate de colectare a dozelor Eco Can cu alte cinci aparate inseamna facilitarea accesului cat mai multor romani de a preda dozele folosite, in locuri adecvate.” declara Dragos Doru, Director General, Can Pack Recycling.

In magazinele Penny Market din judetul Brasov au fost amplasate aparate dedicate colectarii dozelor din aluminiu (Voluntary Take Back Machine - VTBM) care le ofera brasovenilor posibilitatea de a preda dozele din aluminiu si de a participa la concursuri cu premii pe toata durata campaniei. Aparatele de colectare fac parte din reteaua Eco Can formata in prezent din 28 de aparate amplasate in mai multe puncte din tara, centre comerciale sau zone publice.

ECO CAN

 „Suntem incantati sa adaugam pe lista proiectelor noastre sustenabile si campania „Grija de Romania – Recicleaza si tu dozele din aluminiu”. Obiectivul nostru este acela de a creste un model de business prietenos cu mediul inconjurator, asadar cunoastem importanta reciclarii dozelor din aluminiu. Am inceput in judetul Brasov, insa ne dorim sa extindem acest proiect in toate celelalte orase unde suntem prezenti cu un magazin Penny Market” afirma Daniel Gross, Director General REWE Romania| Penny Market.

Pentru a lua parte la campanie, participantii trebuie sa pastreze dozele din aluminiu folosite si sa le introduca in aparatul de colectare care le permite sa selecteze una din optiunile: voucher premiu instant, bilet pentru tombola lunara sau donatie pentru programul european Every Can Counts dedicat reciclarii dozelor din aluminiu.

Premiile instant constau intr-un bax de 6 doze de bere, suc sau energizant, care se acorda in baza voucherului, daca acesta este castigator. Premiile lunare constau in aparate electrice si electrocasnice si se acorda dupa extragerea lunara la care participa toate biletele eliberate de aparat la optiunea bilet de tombola in luna anterioara extragerii. Extragerile au loc in data de 16 ale lunii urmatoare. Lista completa a premiilor si extragerilor lunare este disponibia pe site-ul www.reciclaredoze.ro.

Lista magazinelor participante la campanie:

Penny Market Rasnov:  Str. Garii Nr. 10

Penny Market Brasov 2: Str. Aluminiului Nr. 6

Penny Market Brasov 3: Str. Spicului, Nr. 7A

Penny Market Brasov 4: Str. Prunului Nr. 3A

Penny Market Sacele: Bd. G. Moroianu, Nr. 63-67


Despre Can Pack Recycling

Can Pack Recycling face parte din grupul Can Pack, singurul producator de doze din aluminiu din Romania si unul dintre cei mai mari la nivel mondial. Misiunea sa este aceea de a colecta si a recicla dozele introduse in consum, asigurand astfel trasabilitatea pe piata romaneasca. www.reciclaredoze.ro

Despre Asociatia Alucro -  Every Can Counts Romania:  Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoara proiecte de mediu  ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 8 ani de activitate, asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana EveryCanCounts care se desfasoara in prezent in 12 tari. Toate proiectele asociatiei transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunatatirea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-se unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg. www.everycancounts.ro

Despre Penny Market

Penny Market este conceptul de succes al grupului german REWE si unul dintre cei mai activi retaileri din Romania, cu primul magazin deschis pe piata locala in anul 2005. Intreaga retea este deservita de 3 centre logistice situate in localitatile: Stefanestii de Jos, Turda si Bacau. In prezent, REWE Romania detine 225 de magazine Penny Market la nivel national si activeaza cu un numar de peste 4,300 de angajati. www.penny.ro.

Contact presa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.