Competitia digitala #ReCycler desfasurata de Every Can Counts face oamenii mai constienti cu privire la reciclarea dozelor de aluminiu - everycancounts.ro

 

#ReCycler, concursul online dedicat reciclarii dozelor, a fost jucat de peste 70.000 de ori in 12 tari europene, pe parcursul lunii septembrie 2017.

Premiul european pentru competitie este o bicicleta „Ricicletta” realizata din 800 de doze de aluminu si a fost castigat de un participant din Romania.

Scopul concursului #ReCycler a fost de a face oamenii mai constienti cu privire la reciclarea dozelor de bautura si beneficiile asociate, cum ar fi economisirea de energie (pana la 95% comparativ cu utilizarea de materie prima pentru a produce doze), reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (pana la 95%), beneficiile sociale si de mediu. Jocul a avut o tema sportiva si i-a provocat pe jucatori sa colecteze cat mai multe doze conducand o bicicleta pe o pista in forma de bucla si sa evite coliziunea cu adversarii din mijlocul pistei. Jocul poate fi vazut aici.

1ECC RECYCLER post RO

Competitia #ReCycler a fost organizata in 12 tari in care se deruleaza programul Every Can Counts. Castigatoarea concursului european, care a marcat peste 2.000 de puncte, este Camelia Lentoiu, studenta la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Camelia a castigat premiul special al competitiei europene, o bicicleta din aluminiu „Ricicletta”, realizata din 800 de doze reciclate. In toate tarile a fost selectat si un castigator national. In Romania, castigatorul national este Elena Brasoava si se va bucura de un laptop pentru efortul sau de a inregistra peste 1.000 de puncte la concurs.

camelia

Bicicleta „Ricicleta” costa aproximativ 300 €, iar timpul de productie este acelasi timp cu cel necesar la nivel industrial pentru a face orice alta bicicleta din aluminiu. Ceea ce o diferentiaza de alte biciclete este unicitatea acesteia in Romania si faptul ca in realizarea aceseia a fost folosit aluminiul obtinut prin reciclarea a 800 de doze. „Ricicletta” este fabricata in Italia, sub licenta CiAL - Consortiul Italian responsabil cu reciclarea ambalajelor din aluminiu din municipalitatile italiene prin colectarea separata a deseurilor municipale.

Concursul #ReCycler a fost deschis publicului timp de o luna, in cele 12 tari europene in care se desfasoara programul Every Can Counts. Jocul s-a dovedit a fi foarte popular si a strans 33.000 de inscrieri. In ansamblu, jocul a fost jucat de peste 70.000 de ori in intreaga Europa, atragand in total peste 4.000 de noi aprecieri (likes) pe paginile de Facebook ale tarilor participante.

Despre Every Can Counts

Every Can Counts este un parteneriat intre producatorii de doze de bauturi, industria de reciclare a dozelor din alumniu si brand-urile de bauturi din Romania si Europa. Scopul acestuia este de a ajuta si incuraja cat mai multi oameni sa recicleze dozele consumate in afara casei. Pentru mai multe detalii, vizitati www.everycancounts.ro. Ne puteti urmari si pe Facebook @everycancountsromania.

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.