Cluj-Napoca – marele castigator al Bursei de Excelenta Every Can Counts 2017 - everycancounts.ro

Aflata la cea de-a doua editie, Bursa de Excelenta Every Can Counts premiaza tinerii valorosi, precum si eforturile acestora de a crea perspective pozitive in relatia cu mediul inconjurator. Chiroi Paul-Adrian, Lupulescu Alexandru Iulian si Andone-Rotaru Bianca-Astrid, studenti ai Universitatii Babes-Bolyai, sunt cei trei cistigatori care au transmis, prin proiectele lor, cele mai puternice mesaje “verzi”.

bursa ecc

Competitia dedicata studentilor pasionati de mediu din tara valorifica performantele scolare, originalitatea raspunsurilor in fata provocarilor cotidiene, precum si participarea activa in actiuni de voluntariat.

Programul national „Bursa de Excelenta Every Can Counts” s-a bucurat de succes inca de la prima editie. Editia 2017 a reunit studenti competitivi care s-au implicat in elaborarea unor proiecte creative, menite sa responsabilizeze si sa motiveze publicul in procesul de constientizare privind importanta reciclarii dozelor de aluminiu si nu numai, a reducerii si a refolosirii. Eforturile celor mai bine 3 clasati vor fi recompensate cu premii de cite 500 de euro si, mai ales, cu promovarea lor in comunitate. Proiectele prin care au reusit sa convinga juriul merita facute cunoscute in toata tara, pentru a inspira si pentru a deschide noi orizonturi.

In ordinea descrescatoare a punctajelor acordate in urma evaluarii eseului, a materialului video de prezentare si a experientei de voluntariat, cei trei cistigatori sunt:
Chiroi Paul-Adrian, Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes-Bolyai;
Lupulescu Alexandru Iulian, Facultatea de Stiinte si Ingineria Mediului, Universitatea Babes-Bolyai;
Andone - Rotaru Bianca - Astrid, Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes-Bolyai.

"Bursa de Excelenta Every Can Counts s-a dovedit a fi, pentru al doilea an, o pepiniera de idei si solutii pentru protectia mediului, pe care studentii participanti le-au adus in atentia noastra. Fie ca vorbim despre reciclare, risipa de hrana, transporturi, educatie sau sanatate, toate actiunile noastre vor avea impact in economia circulara. Suntem o tara care a dat lumii nume de marca si in care continua sa creasca generatii foarte bine pregatite. Competitia s-a desfasurat la nivel national, oferind tuturor studentilor posibilitatea de a participa, indiferent de facultatea de provenienta. Prin lucrarile prezentate, au avut posibilitatea sa-si exprime temerile, dar si solutiile pe care ei le propun in legatura cu protectia mediului. Le multumim tuturor celor care au participat, dar mai ales cistigatorilor de la Universitatea Babes-Bolyai care au preluat stafeta de la cistigatorii de anul trecut. Vom continua sa oferim aceasta bursa si in viitor si ne dorim sa avem cit mai multi participanti la nivel national. Ideile bune genereaza fapte bune!" Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts.

Asociatia Alucro ii felicita pe toti participantii care s-au inscris in competitie si ii incurajeaza sa participe la urmatoarea editie a competitiei, dar si la alte concursuri.

Despre Every Can Counts Romania:

Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Rominia care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Rominia programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspindita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborind astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamint dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.