Guerilla Verde si Every Can Counts aduc evenimentul european Green Week in Slatina - everycancounts.ro

Guerilla Verde, prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania, isi continua calatoria prin tara si ajunge la Slatina, in data de 31 mai 2017. Programul caravanei contine programe educationale in scoli, proiectii cinematografice, conferinte, sesiuni de dezbateri si concursuri, care vor avea loc la Atelierul Intercultural Victoria din Strada Lipscani, nr. 42 bis, Slatina, Olt. Evenimentele programate pentru aceasta zi sunt organizate cu sprijinul Every Can Counts, Primariei Municipiului Slatina, Inspectoratului Scolar Slatina si ALRO.

afis GuerillaSlatina A3 01

Caravana educationala Guerilla Verde se desfasoara si in acest an sub umbrela GreenWeek, eveniment organizat de Comisia Europeana, pe tema Green Jobs for a Greener Future care aduce intr-un calendar comun actiuni de mediu desfasurate la nivelul Uniunii Europene. Cu ocazia celei de-a XV-a editii, Guerilla Verde lanseaza un program de eco-mentorat prin care le da ocazia tinerilor din Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara si Slatina, sa afle chiar de la angajatii companiilor care sunt cunostintele de care vor avea nevoie pentru formarea unei cariere in acest domeniu.

Astfel, in ziua de 31 mai, va avea loc in Slatina, Conferinta „Economia circulara in Slatina – un parteneriat intre industrie si comunitate”, in care vor fi dezbatute teme precum politica nationala in domeniul gestionarii deseurilor, managementul deseurilor, adaptarea orasului la cerintele de mediu europene si nationale, contributia companiilor la educatia ecologica a angajatilor, precum si educarea populatiei si a tinerilor prin programele derulate in scoli. In cadrul conferintei se contureaza perspectivele viitoare, imaginea Romaniei peste 20 de ani si valoarea pietei reciclarii. La conferinta sunt asteptati sa participe reprezentanti ai companiilor, presei locale, institutii de invatamant, ONG-uri de mediu, dar reprezentanti onorifici precum Alexandru Mironov, in calitate de Ambasador al programului Every Can Counts in Romania.

„Ne bucuram sa putem aduce acest eveniment in Slatina, intr-o zi in care la nivel european sunt organizate zeci de alte activitati menite sa atraga atentia asupra modului in care politicile de mediu pot contribui la crearea de locuri de munca verzi. Editia din acest an a caravanei Guerilla Verde isi propune chiar acest lucru - sa aduca in fata tinerilor oportunitati de cariera in protectia mediului.” Declara Nicoleta Talpes, Organizator al caravanei Guerilla Verde.

Tot in aceasta zi, scolile si publicul larg sunt asteptati la proiectia filmului Demain – recompensat in anul 2016 cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar - un film generator de solutii viabile, optimist, ecologic, educativ, creativ. Proiectiile vor avea loc la Atelierul Intercultural Victoria din Strada Lipscani, nr. 42 bis, Slatina, Olt, dupa urmatorul program: 09.30-11.30; 12.00-14.00, 14.15 – 16.15. Accesul publicului este liber.

Parteneri media: Realitatea Oltului, Prima TV, OLT TV

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.