Incep inscrierile la Bursa de Excelenta Every Can Counts - everycancounts.ro

Bucuresti, 03 februarie 2017. Every Can Counts Romania continua programul de burse de excelenta pentru studentii din toata tara, adresate cu precadere celor de la facultati de mediu, geografie sau din domenii conexe. Scopul acestui program de a stimula implicarea tinerilor pasionati de mediu in actiuni de protectia mediului, de a-i face cunoscuti in comunitate, de a-i ajuta sa-si implineasca visurile. Every Can Counts Romania deschide inscrierile pentru cea de-a doua editie a programului de Burse de Excelenta EveryCanCounts, in cadrul careia 3 studenti vor primi cate o bursa in valoare de 500 euro.

Bursa este menita sa recompenseze dinamismul, inteligenta si creativitatea lor din anul universitar 2016-2017. Scopul proiectului este de a stimula implicarea tinerilor creativi in actiuni de protectia mediului, de a-i face cunoscuti in comunitate, de a-i ajuta sa-si implineasca visurile.

Rares Tranca, student la Facultatea de Biologie si Geologie, Universitatea Babes Bolyai, unul dintre cei 3 castigatori ai Bursei de Excelenta Every Can Counts Counts declara, la finalul primei editii: „Bursa de Excelenta Every Can Counts a reprezentat o provocare inca din primul moment in care am vazut anuntul la avizierul facultatii. Tema propusa, oportunitatea de largire a orizontului intr-un domeniu usor neglijat in Romania si de ce nu, recompensa financiara, m-au convins sa ma inscriu in competitie. Dupa aceasta experienta am reusit sa constientizez mai bine importanta reciclarii si chiar sa particip activ in acest proces, vazand seriozitatea si responsabilitatea organizatorilor. Recomand tuturor entuziastilor ecologiei participarea la aceasta competitie pentru a-si intretine si chiar spori motivatia de a continua lupta impotriva risipei resurselor”.

Pentru promovarea Bursei de Excelenta, Every Can Counts Romania va face un tur de prezentari in facultatile interesate, propunandu-si sa stabileasca parteneriate de lunga durata.

Inscrierile se fac prin transmiterea aplicatiei la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul „Inscriere bursa ECC”.

Bursa se acorda primilor 3 studenti clasati in concursul de proiecte organizat de Every Can Counts Romania. Aplicatia va contine urmatoarele informatii:

1. Formularul de inscriere, completat cu datele aplicantului;

2. Un eseu pe o tema legata de protectia mediului (format Word, Times New Roman, spatiere 1.5, maximum 10.000 de caractere), fie cu caracter general, in care sa existe o sectiune dedicata dozelor din aluminiu, fie un eseu dedicat exclusiv reciclarii dozelor din aluminiu.

3. Video de prezentare care sa cuprinda cateva ele mente biografice (Spune-ne ceva despre tine!, Care este tema eseului tau si de ce ai ales-o?; Descrie experienta si responsabilitatile tale in voluntariat, Cum consideri ca iti poate fi de folos bursa Every Can Counts, Intentionezi sa urmezi o cariera in sfera protectiei mediului?). Materialul video va fi trimis sub forma de link (youtube sau transfer).

Data limita de trimitere a aplicatiilor este 31 mai 2017. Orice aplicatie trimisa dupa aceasta data nu va fi luata in considerare.

Criterii de jurizare: Obligatoriu: • Media peste 8 (anul 2015-2016) = 5 puncte; • Eseu legat de protectia mediului* = 5 puncte; • Video de prezentare = 5 puncte; • Experienta in voluntariat = 5 puncte. Programul Bursa Every Can Counts este o initiativa ce incurajeaza educatia ecologica si formarea tinerilor ca promotori responsabili in spiritul dezvoltarii sustenabile. Incurajarea tinerilor de azi are ca scop stimularea unei educari piramidale eficiente, pe termen lung, prin care tinerii de maine sa fie receptivi si activi.

 

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.