Can Art&Design Festival, un concurs de creativitate ce revalorifica dozele din aluminiu - everycancounts.ro

Bucuresti, 05 septembrie 2016. Can Art&Design Festival, primul concurs national dedicat revalorificarii dozelor din aluminiu, deschide inscrierile la cea de-a treia editie. Concursul se desfasoara in perioada septembrie – decembrie, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atrasi de domeniul reciclarii creative si designului, dar si de a contribui la cresterea importantei reciclarii dozelor din aluminiu in viziunea populatiei in ansamblu.

poster ArtCanDesignFest A31

Educatia ecologica are un rol bine definit - modeleaza conduite, responsabilizeaza, este factor decizional si stimuleaza imbunatatirea calitatii vietii si diversitatea.Can Art&Design Festival (www.candesignfestival.ro) este un eveniment cultural-artistic organizat de Asociatia Alucro, ce isi propune sa contribuie la constientizarea si naturalizarea eticii ecologice prin creativitate. Prin diversitatea sectiunilor pe care le dezvolta, platforma este dedicata tuturor categoriilor de varsta, sociale si culturale, care sunt incurajate sa realizeze obiecte noi din cel mai reciclat material din lume, aluminiul. Primele doua editii ale concursului Can Art&Design Festival au creat un portofoliu de lucrari creative, realizate de elevi, studenti, persoane din invatamant si tineri designeri. Cea de-a III-a editie se deruleaza in perioada septembrie – decembrie 2016, pe platforma www.candesginfestival.ro.

Participantii se pot inscrie intr-una dintre cele 4 sectiuni: Can Bag Design, Design, Hand-made Adulti si Hand-made Copii, toate sectiunile urmand a fi premiate cu cate 500 euro, la care se adauga un premiu surpriza oferit pentru lucrarea cea mai populara. Hand-made Adulti, editia 2015, Alexandra Putineanu Inscrierile se fac in perioada 05 septembrie – 15 noiembrie, prin completarea formularul disponibil pe site-ul concursului. T

ema pentru Sectiunea Can Bag Design este realizarea unui design de sacosa care sa ilustreze reciclarea dozelor din aluminiu.Pentru Sectiunea Design, participantii vor avea in vedere proiectarea si constructia unui sistem refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectul realizat trebuie sa fie functional si sa revalorifice dozele din aluminiu deja produse.Nu in ultimul rand, tema pentru sectiunile Hand-made Copii si Hand-made Adulti este “CAN City” si consta in reproducerea unui obiect care face parte din arhitectura unui oras, folosind doze de aluminiu. Can Art&Design Festival se deruleaza sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), dedicat colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu.

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.candesignfestival.ro, iar pe contul de Facebook www.facebook.com/CanDesignFestivalsunt disponibile sugestii de obiecte, cat si fotografii cu lucrarile inscrise in editiile precedente. Can Bag Design, editia 2015, Madalin Stancu

Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG.ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Contact presa: Media Image Factory Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 031.107.41.73

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.