540 kg de doze au fost colectate in cadrul campaniei ExtravaCANza - Si mama recicleaza - everycancounts.ro

In perioada iulie-august, turistii aflati pe litoralul romanesc au avut posibilitatea de recicla dozele din aluminiu si de a contribui la mentinerea curateniei in locurile de vacanta.Peste 38.000 de doze din aluminiu au fost colectate pe litoral in cadrul campaniei „ExtravaCANza - Si mama recicleaza!”, derulata de Asociatia Alucro – Every Can Counts. „ExtravaCANza - Si mama recicleaza!” face parte dintr-o ampla campanie dedicata colectarii selective a dozelor din aluminiu.

Timp de trei weekend-uri (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), turistii au luat parte la actiuni de colectare a dozelor din aluminiu. Plaja Cleopatra din statiunea Mamaia s-a transformat in aceasta perioada intr-un adevarat centru de colectare, unde cu ajutorul aparatului inteligent TBRM (Take Back Revening Machine), pentru fiecare cinci doze goale reciclate, turistii au fost recompensati cu o doza plina. Cu aceasta ocazie, peste 38.000 de doze din aluminiu, echivalentul a 540 kg, au fost colectate si trimise catre reciclare, pentru ca in 60 de zile sa se poata intoarce inapoi in rafturile magazinelor. Campania de colectare de pe litoral a fost completata de o serie de activitati distractive, precum concursuri de fotbal, volei, dans, cat si sesiuni de painting pentru copii, care i-au facut pe turisti sa se bucure de o ExtravaCANza.

„Ne propunem sa facem din reciclarea dozelor de aluminiu o activitate accesibila tuturor, disponibila in orice loc – in vacanta, la birou, in cadrul evenimentelor sau la scoala – si plina de sens pentru noi toti. Speram ca turistii care au intrat in contact cu noi prin campania ExtravaCANza – Si mama recicleaza sa colecteze in continuare dozele din aluminiu si sa contrbuie nu doar la pastrarea unui litoral curat, ci a unui mediu inconjurator sanatos si primitor.” Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts.

Detalii despre cum va puteti implica in alte campanii dedicate colectarii dozelor din aluminiu gasiti pe site-ul Every Can Counts Romania www.everycancounts.ro si www.facebook.com/everycancounts.ro. Parteneri: Bergenbier, Can Pack Recycling, Alconor, Party Ballony Parteneri media: StiriONG, eco&csr news, Romania Pozitiva, Constanteanul, Gratuitor, Mesager de Constanta, InfoPress Tv, Criteriul, Impartial

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.