Lansam o noua editie "ExtravaCANza – Si mama recicleaza!" - everycancounts.ro

Bucuresti, 20 iulie 2016. Vacanta la mare este un prilej de distractie pentru romanii din toata tara, dar si pentru turistii veniti din strainatate. Ceea ce nu trebuie sa uite acestia este grija pentru ce lasa in urma. In vederea responsabilizarii turistilor, Asociatia Alucro desfasoara si anul acesta o campanie de constientizare pe litoral, cu privire la colectarea dozelor de aluminiu, in detrimentul aruncarii acestora in locuri neadecvate. Campania „ExtravaCANza – Si mama recicleaza!” este programata pentru perioada iulie - august (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), pe plaja Cleopatra din statiunea Mamaia, unde turistii sunt asteptati pentru o doza de atitudine. Campania ExtravaCANza – Si mama recicleaza! are ca scop informarea si constientizarea turistilor cu privire la importanta colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu si implicit ecologizarea plajelor prin actiuni personale ale turistilor de strangere a dozelor si depozitarea lor in containerele special amenajate sau sistemele inteligente disponibile in hypermarketuri.

Astfel, noutatea absoluta din aceasta editie va fi data de prezenta unui aparat de colectare a dozelor denumit si TBRM – take back revending machine, care va da posibilitatea turistilor sa opteze in schimbul dozelor pentru un premiu rece bere sau energizant (pentru persoanele peste 18 ani) sau racoritoare pentru minori precum si pentru alte premii cum ar fi pixuri, prosoape si sacose din panza oferite instant de catre organizatori. Intreaga cantitate colectata pe parcursul evenimentelor, va fi ridicata de catre colectorul autorizat Can Pack Recycling si trimisa catre reciclare, in scopul revalorificarii.

Evenimentul va unul interactiv si va cuprinde actiuni cu jocuri sportive (campionatul de fotbal Every Can Counts sau concursuri de volei) si distractie pentru toate categoriile de varsta (face painting pentru copii, personaje, muzica etc). „Campania „ExtravaCANza – Si mama recicleaza” reprezinta pentru noi modalitatea prin care ne punem efortul in responsabilizarea turistilor, pentru a avea un litoral curat si o vacanta in care nu crestem amprenta de carbon, ci ne lasam amprenta prin actiuni de ecologizare. Ne dorim ca reciclarea dozelor din aluminiu sa devina o obisnuinta in vietile de zi cu zi ale oamenilor, mai ales ca acum totul este mai simplu datorita aparatelor de colectare instalate 20 de hypermarketuri Auchan din tara, unde se desfasoara campania „Si mama recicleaza!” Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro, organizator campania ExtravaCANza - Si mama recicleaza.

Turistii care vor sa fie in contact permanent cu activitaitile desfasurate in cadrul campaniei „ExtravaCANza – Si mama recicleaza!” pot accesa si pagina de Facebook www.facebook.com/everycancounts.ro. Parteneri: Bergenbier, Can Pack Recycling, Alconor, Party Ballony Parteneri media: StiriONG, eco&csr news, Romania Pozitiva, Constanteanul, Gratuitor, Mesager de Constanta, InfoPress Tv, Criteriul, Impartial

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.