”Si mama recicleaza!”, un indemn pentru consumatorii romani sa contribuie la reciclarea dozelor de aluminiu - everycancounts.ro

Can Pack Recycling si Asociatia Alucro - detinatorul licentei Every Can Counts, cu sprijinul Auchan Romania, lanseaza campania „Si mama recicleaza!”, un proiect menit sa incurajeze reciclarea dozelor de aluminiu in randul publicului roman.

si mama recicleaza800 300x140

Campania presupune facilitarea accesului consumatorilor la aparate speciale de colectare a dozelor uzate de aluminiu, amplasate in douazeci de hipermarketuri Auchan din tara si alte locatii cheie. Douazeci si trei de astfel de aparate tehnologizate au fost achizitionate in total de catre Can Pack Recycling in cadrul campaniei, in urma unei investitii de 200.000 de euro.

„Protejarea mediului poate fi pentru unii consumatori o notiune abstracta si de multe ori este lasata in seama unor organizatii, insa e important sa constientizam cu totii ca o schimbare in bine depinde de fiecare dintre noi. Intrucat obiceiurile se deprind in familie, iar mama este deseori modelul la care ne raportam, campania „Si mama recicleaza!” isi doreste sa fie un exemplu de buna practica atunci cand vine vorba de eficientizarea resurselor pe care le avem. Ne dorim ca reciclarea dozelor de aluminiu sa intre in rutina romanilor.”, declara Dragos Doru, Director General Can Pack Recycling.

„Si mama recicleaza!” include si un mecanism de rasplata pentru consumatorii care vor colecta dozele de aluminiu in aparatele dedicate campaniei. Astfel, in functie de optiunile pe care le vor alege la fata locului, cei care vor folosi aparatele din Auchan vor putea primi vouchere de cumparaturi avand o valoare ce reprezinta totalul dozelor introduse (fiecare doza valoreaza 4 bani) sau un premiu instant. La cel putin cinci doze colectate, participantii pot opta pentru un bilet de tombola care ii inscrie automat in extragerea pentru un premiu saptamanal sau lunar. In plus, consumatorii vor putea dona suma echivalenta dozelor introduse in aparat Asociatiei Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

aparat colectare doze 300x200

„Dupa ce am lansat primul aparat automat de colectare a pet-urilor in anul 2011, ne bucuram sa aducem in 20 de hipermarketuri Auchan aparate de reciclare a dozelor de aluminiu. Incepand de astazi, clientii Auchan pot contribui la un mediu inconjurator mai curat prin reciclarea dozelor de aluminiu. Acest program se inscrie in cadrul actiunilor importante pentru protejarea mediului inconjurator care au drept scop gestionarea deseurilor, alaturi de alte actiuni care intaresc politica de dezvoltare durabila a Auchan Romania - economisirea resurselor naturale, oferirea la vanzare a unor produse care protejeaza mediul, promovarea actiunilor de responsabilitate sociala si de mediu, vanzarea produselor vrac prin oferirea gamelor variate de produse vandute in acest sistem.”, declara Andreea Savulescu, Manager Comunicare Externa Auchan Romania.

Campania „Si mama recicleaza!” se deruleaza pe o perioada de un an, in intervalul 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017, iar regulamentul acesteia este disponibil aici.

Despre Can Pack Recycling Can Pack Recycling face parte din grupul Can Pack, singurul producator de doze din aluminiu din Romania si unul dintre cei mai mari la nivel mondial. Misiunea sa este aceea de a colecta si a recicla dozele introduse in consum, asigurand astfel trasabilitatea pe piata romaneasca.

Despre Asociatia Alucro In palmaresul Asociatiei Alucro se inscriu proiecte care au dovedit ca fac diferenta in dezvoltarea comunitatii in care se desfasoara. Programele au avut o contributie majora la cresterea gradului de constientizare si reciclare a dozelor de aluminiu si au creat o schimbare de comportament pozitiv.

Despre Auchan Auchan Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafata neta de vanzare – al doilea comerciant din tara, cu circa 11.000 de angajati – al cincilea angajator privat din Romania, cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro in 2015 si propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 orase in care sunt prezente magazinele Auchan un comert modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse si un concept de discount generalizat, cu toate preturile mici, permanent. Auchan Romania realizeaza o serie de actiuni importante pentru protejarea mediului inconjurator care au drept scop gestionarea deseurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vanzare a unor produse care protejeaza mediul, promovarea actiunilor de responsabilitate fata de mediul inconjurator. www.auchan.ro

Pentru a va oferi servicii mai bune, eesei.eu utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.