Guerilla Verde lupta pentru reciclarea dozelor de aluminiu in Timisoara - everycancounts.ro

 

Bucuresti, 15 noiembrie 2012 – Ieri a inceput la Timisoara cea de-a saptea editie a caravanei educationale prin film cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. Astfel, elevii de la Liceul Teoretic Vlad Tepes si studentii de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului Universitatea “Politehnica” din Timisoara, se numara printre primii timisoreni care au aflat de ce e bine sa colectam selectiv dozele de aluminiu. De altfel, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului Universitatea “Politehnica” si Primaria Municipiului Timisoara, principalii parteneri ai campaniei EveryCanCounts in Timisoara, au implementat deja acest program oferindu-le studentilor si respectiv angajatilor, ocazia de a se implica activ in protectia mediului.

Statisticile arata ca in Romania se recicleaza aproximativ 30% din dozele de aluminiu introduse pe piata, ceea ce inseamna ca una din trei doze este reciclata. Fiecare doza reciclata este repusa in vanzare sub forma unei alte doze – in numai sase saptamani! Pentru a sutine acest demers, Guerilla Verde s-a alaturat campaniei EveryCanCounts, derulata de Asociatia Non Profit Alucro, si dedica aceasta editie reciclarii dozelor de aluminiu.

Obiectivul intalnirilor il reprezinta implementarea programului EveryCanCounts in cat mai multe locatii din Timisoara. Suportul logistic necesar bunei desfasurari a programului - cutii din carton pentru colectarea dozelor de aluminiu, cat si in materiale de comunicare gen brosuri, flyere, postere - va fi oferit in mod gratuit, tuturor celor interesati de program. Prin urmare, toti cei interesati pot contacta organizatorii la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Mai multe informatii despre desfasurarea caravanei Guerilla Verde la nivel national: De aceasta data, tinerii din patru orase mari din Romania, Timisoara, Cluj-Napoca, Arad si Bucuresti, vor putea colecta mai usor singurul deseu reciclabil 100% - doza de aluminiu. Fiecare editie Guerilla Verde a adus in discutie teme ecologice urgente, printre care impactul omului asupra mediului, reciclarea deseurilor, schimbarile climatice - si a incurajat, prin intermediul filmului, dialogul intre tineri si institutiile de stat sau ONG-urile care activeaza in zona eco.

De aceasta data, organizatorii doresc sa atraga atentia asupra reciclarii dozelor de aluminiu. Ca de fiecare data, scopul caravanei este acela de a-i determina pe tineri sa aiba initiative concrete pentru protectia mediului. Invitatia de participare la proiectiile de filme cu mesaj ecologic oferite de organizatori reprezinta punctul de pornire in acest sens. Proiectiile sunt organizate in sali ale universitatilor si liceelor partenere. Pentru aceasta editie, organizatorii vor prezenta tinerilor un episod din ciclul “How it’s made” dedicat fabricarii si reciclarii dozelor de aluminiu – How It's Made Aluminum Cans.

Fiecare proiectie va fi insotita de dialogul dintre audienta, ONG de mediu si autoritati locale, cu scopul de a indruma tinerii catre un comportament ecologic corect si actiuni de voluntariat. Toti cei interesati de probleme ce tin de protectia mediului pot participa si la concursul foto-video Ecopaparazzi, care se desfasoara in aceasta perioada si care are ca tema, de asemenea, dozele de aluminium. Regulamentul concursului poate fi gasit pe www.ecopaparazzi.ro.

Mai multe detalii despre aceasta editie pe: www.guerillaverde.ro Cea de-a saptea editie este organizata de Media Image Factory si Alucro cu sprijinul: Ministerul Mediului, Ministerul Educatiei, ANPM, Primaria Municipiului Timis, Primaria Cluj-Napoca, VisitCluj.ro, Inspectoratul Scolar Judetean Bucuresti, Inspectoratul Bucuresti Sector 1, Liceul Teoretic „Vlad Tepes” din Timisoara, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului Universitatea „Politehnica” din Timisoara, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, Scoala „Liviu Rebreanu” din Cluj, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului, Universitatea Babes- Bolyai, Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad, Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 171 „Petre Ispirescu”, Bucuresti, Liceul „George Calinescu”, Bucuresti, Scoala Nr. 170 - Scoala Gimnaziala „Geo Bogza”, Bucuresti. Parteneri media: port.ro, decosieco.ro, metropotam.ro, orasulm.eu, teenpress.ro, eva.ro, stiridesport.ro, Terra Magazin si EcoMagazin. Program proiectii, editia a VII-a Guerilla Verde, 14 noiembrie – 07 decembrie 2012: Timisoara, 14 noiembrie 12.00 – Liceul Teoretic ”Vlad Tepes” 14.30 - Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Universitatea “Politehnica” din Timisoara Cluj-Napoca, 22 noiembrie 10.30 - Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" 13.00 - Scoala ”Liviu Rebreanu” 16.00 - Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului, Universitatea Babes- Bolyai, Cluj-Napoca Arad, 29 noiembrie 12.00 - Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad Bucuresti, 03 – 07 decembrie Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 171 "Petre Ispirescu" Liceul ”George Calinescu” Scoala Nr. 170 - Scoala Gimnaziala ”Geo Bogza”

Comment & Like pe Facebook: http://www.facebook.com/pages/Guerilla-Verde-Fan-Page/207016632644472 Follow pe Twitter: http://twitter.com/GuerillaVerde Site oficial: www.guerillaverde.ro www.ecopaparazzi.ro

Despre Every Can Counts: Campania EveryCanCounts are drept obiectiv colectarea dozelor din aluminiu in vederea reciclarii atat la locul de munca cat si acasa sau “on the go“ (evenimente publice, festivaluri, concerte, benzinarii, etc). Este simplu sa ne pastram obiceiul de a colecta selectiv acasa, dar nu este asa de usor sa gasim puncte de colectare atunci cand ne deplasam. EveryCanCounts este un program dezvoltat de catre reprezentanti ai industriei aluminiului, atat producatori cat si reciclatori cu scopul imbunatatirii “eco-comportamentului“ cetateanului si a oferi suport celor care doresc sa actioneze responsabil fata de mediu. Acest lucru este evidentiat de faptul ca numai printr-o retea eficienta si recunoscuta oficial putem imbunatati rata de reciclare impusa de legislatia europeana. Sub sloganul EveryCanCounts, Asociatia Non Profit Alucro desfasoara ample activitati de informare si educare a unui segment cat mai larg al populatiei cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand in acest sens cu autoritatile statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare etc), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar intrand si in contact direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice organizate. Asociatia Non Profit Alucro este o organizatie fondata de reprezentanti ai industriei aluminiului din Europa: Can Pack Group si Asociatia Europeana a Aluminiului.

Despre Guerilla Verde: In 2009 avea loc prima editie a caravanei educationale Guerilla Verde, care a introdus pentru prima data in Romania conceptul de educatie prin film. Astfel, filmul este folosit ca metoda alternativa de a transmite informatii cu scopul de a motiva tinerii sa protejeze mediul si sa se implice activ in actiuni de ecologizare. Guerilla Verde imbina educatia ecologica, filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat. Proiectiile sunt organizate in sali ale universitatilor si liceelor partenere sau in cinematografe. Guerilla Verde (www.guerillaverde.ro ) face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului. Guerilla Verde este prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic, initiativa Media Image Factory, agentie de comunicare specializata in dezvoltarea de proiecte social-culturale.

 

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.