MOL Romania implementeaza programul pilot Every Can Counts in 35 de statii din tara - everycancounts.ro

Bucuresti, 23 martie 2016 – MOL Romania se alatura initiativei Every Can Counts, de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, printr-un parteneriat in cadrul caruia a instalat in 35 de statii din tara recipiente pentru colectarea selectiva a acestor ambalaje, cu scopul de a responsabiliza atat clientii cat si angajatii companiei.

Kinga Daradics MOL Romania stg. Adina Magsi Alucro dr. 300x200 MOL Romania Every Can Counts 300x200

Prezenta programului Every Can Counts in statiile MOL Romania aduce beneficii mediului, prin economisirea materiilor prime si energiei necesare pentru producerea de doze noi. Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putand fi reutilizat la infinit fara a-si pierde din proprietati. O doza de aluminiu reciclata ajunge inapoi pe rafturile magazinelor in aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse fata de cazul in care ar fi produsa din materii prime nereciclate.

„Odata cu alimentarea masinii oferim clientilor oportunitati de reciclare si am initiat mai multe proiecte in acest sens, ca de exemplu actiunea de colectare in statiile noastre a uleiului alimentar uzat. Este o actiune care s-a extins anual datorita ecoului pozitiv de care s-a bucurat in randurile clientilor nostri. Suntem convinsi ca succesul se va repeta si in ceea ce priveste colectarea dozelor de aluminiu.”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.

„Colectarea dozelor din aluminiu prin implicarea companiilor din Romania este o prioritate pentru Every Can Counts, iar parteneriatul cu MOL Romania reprezinta pentru noi certitudinea ca putem inspira un comportament responsabil clientilor si angajatilor, prin colectare si reciclare”, a declarat Adina Magsi, Director General al Asociatiei Alucro.

Colectarea dozelor de aluminiu se face in cutiile speciale, amenajate in zonele accesibile clientilor, astfel incat acestia sa poata arunca direct dozele goale in cutia de colectare. Intreaga cantitate de doze de aluminiu colectata in statiile MOL va fi colectata de companii autorizate si trimisa la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni in Romania sub forma de tabla de aluminiu din care se vor produce doze noi. Lista benzinariilor MOL care participa la programul pilot:

Arad Bdul Aurel Vlaicu nr 244-246, Arad, jud ARAD
Calea Rodnei, nr. 294, Arad, jud ARAD
Bacau Str. 9 Mai nr 84, Bacau, jud BACAU
Bors Sos. Borsului nr.110, Bors, jud. Bihor (intrare in tara pe dreapta)
Brasov Str.Feldioarei fn(spre Sighisoara), Brasov, jud BRASOV
Calea Bucuresti nr 4 , Sacele, judet Brasov, Brasov, jud Brasov
Bucuresti Bd. Corneliu Coposu nr. 14, Bucuresti
Calea Giulesti nr.39/Pod Grant, sect.6, Bucuresti
Sos. Odai nr.425.-431., Bucuresti
Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 127C., Bucuresti, jud ILFOV
DN1, km13+00 , com Otopeni, jud ILFOV
B-ul Theodor Pallady nr 66,Sect. 3, Bucuresti
Voluntari, Sos Bucuresti-Nord, nr 20
Str. Ramnicu Valcea  nr.12., Bucuresti
Str. Valea Cascadelor nr 26, Sector 6, Bucuresti
Drobeta Turnu Severin Sat Simian, Com.Simian, Jud. Mehedinti., Simian, jud MEHEDINTI
Floresti, jud. Cluj Loc. Floresti, Str. Avram Iancu fn, DN1, E60, Floresti, jud Cluj
Focsani B-dul Bucuresti F.N., jud.Vrancea, Focsani, jud VRANCEA
Gura Humorului str Stefan Cel Mare, nr 128 bis, Gura Humorului, jud SUCEAVA
Iasi Intersectia Silvestru-Pod de piatra f.n., Iasi, jud IASI
Comuna Miroslava sat Bratuleni,soseaua Industriilor nr.22
Ludus Str. Republicii, nr. 58, Ludus, jud MURES
Oradea Soseaua Borsului, nr. 39, Oradea, jud BIHOR
Orastie DN 7, Str. Armatei fn., Orastie, jud HUNEDOARA
Piatra Neamt Bld. Traian nr. 179, Piatra Neamt, jud NEAMT
Pitesti 3 Autostrada - Km 80 Autostrada Bucuresti - Pitesti, Km 80+700, com. RATESTI (Arges)
Satu Mare Str Aurel Vlaicu nr.74, Satu Mare, jud SATU MARE
Sebes Str. Drumul Sibiului fn, Sebes, jud ALBA
Sibiu Str. Sibiului nr. 1 , Sibiu, jud SIBIU
com Selimbar, sat Vestem, inters DN1 cu DN7, Sibiu, jud SIBIU
Sighisoara Str.Mihai Vireazul fn., Sighisoara, jud MURES
Sovata str. Praidului FN ( str.Primaverii, nr.58), Sovata, jud MURES
Targu Secuiesc Str 1 Decembrie 1918 fn, Targu Secuiesc, jud COVASNA
Timisoara Ghiroda, Calea Lugojului, nr 86
Tulcea Str. Barajului nr 3 , Tulcea, Tulcea, jud TULCEA

Despre MOL Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 27.000 de angajati in intreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experienta in explorarea si productia de hidrocarburi, cu operatiuni de productie in 8 tari si activitati de explorare in 13 tari. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 12 tari, din care peste 200 in Romania.

Despre Every Can Counts Romania Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria, Montenegro, Spania si Grecia – si desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii: www.alucro.ro si www.everycancounts.ro.

Coordonate de contact: Adina Ionescu Communications manager, MOL Romania m: +40 730 277 188 |@:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Adina Magsi Director general, Asociatia Alucro m: + 40 726 255 355 / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.