S-a lansat Bursa de Excelenta Every Can Counts pentru studentii pasionati de protectia mediului - everycancounts.ro

Bucuresti, 04 februarie 2016. Every Can Counts Romania lanseaza un program de burse de excelenta pentru studentii pasionati de protectia mediului si care isi doresc o cariera in acest domeniu. Scopul acestui program este de a determina cat mai multi tineri sa se implice in actiuni de protejare a mediului. Every Can Counts Romania deschide inscrierile pentru programul Bursa de Excelenta EveryCanCounts,in cadrul caruia va acorda unui numar de 3 studenti cate o bursa in valoare de 500 euro. Bursa este menita sa recompenseze eforturile depuse in anul universitar 2015-2016.

vizual can talk studenti 300x168

Lista facultatilor care au intrat deja in program este urmatoarea:

  • Facultatea de Biologie - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
  • Facultatea de Geografie si Geologie - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi - prezentare joi, 10 martie, ora 14.00
  • Facultatea de Biologie şi Geologie - Universitatea Babes-Bolyai - prezentare joi, 7 aprilie 2016, ora 14.00, Amfiteatrul de Zoologie (str. Clinicilor nr. 5-7)
  • Departamentul de Geografie - Universitatea de Vest Timisoara - prezentare marti, 10 mai 2016
  • Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole Constanta

Atentie! Chiar daca facultatea ta nu se regaseste in aceasta lista, poti participa la competitia de burse. Semnarea unui protocol de colaborare intre Every Can Counts Romania este utila pentru buna informare a studentilor, prin intermediul conducerii, insa nu reprezinta o conditie pentru ca studentii sa se inscrie in competitie.

 Inscrierea se va face prin transmiterea aplicatiei la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul „inscriere bursa ECC”. Aplicatia va contine urmatoarele informatii:

1. Formularul de inscriere, completat cu datele aplicantului;

 2. Un eseu cu tema legata de protectia mediului (format Word, Times New Roman, spatiere 1.5, maxim 10.000 de caractere), fie cu caracter general, in care sa existe o sectiune dedicata dozelor din aluminiu, fie un eseu dedicat exclusiv reciclarii dozelor din aluminiu.

3. Video de prezentare care sa raspunda catorva intrebari (Spune-ne ceva despre tine; Care este tema eseului tau si de ce ai ales-o; Descrie experienta in voluntariat si ce responsabilitati ai avut; Cum consideri ca iti poate fi de folos bursa Every Can Counts; Intentionezi sa urmezi o cariera care are legatura cu protectia mediului?). Materialul video va fi trimis sub forma de link (youtube sau transfer).

Data limita de trimitere a aplicatiilor este 31 mai 2016. Orice aplicatie trimisa dupa aceasta data nu va fi luata in considerare. Criterii de jurizare: Obligatoriu: media 8 (anul 2014-2015)

  • eseu legat de protectia mediului* = 5 puncte
  • video de prezentare = 5 puncte
  • experienta in voluntariat = 5 puncte

Despre Every Can Counts Romania: Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro Contact presa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.