Reciclam dozele din aluminiu in cadrul programului "Scoala pentru o Romanie Verde" - everycancounts.ro

Bucuresti, 15 octombrie 2014. Asociatia Alucro anunta stabilirea unui parteneriat cu Asociatia Zibo Help, in vederea derularii programului national ecologic “Scoala pentru o Romanie Verde”.

Parteneriatul incheiat intre Asociatia Non Profit ALUCRO si Asociatia Zibo Help prevede colaborarea in vederea reciclarii dozelor de aluminiu in cadrul programului "Scoala pentru o Romanie Verde". Astfel, scolile interesate vor putea preda inca din aceasta luna si doze de aluminiu in cadrul programului. Prin suportul ALUCRO, scolile care vor colecta si preda doze de aluminiu in cadrul programului "Scoala pentru o Romanie Verde" vor fi recompensate cu premii, dupa cum urmeaza:

• Semestrul I: - Premiul I – laptop - Premiul II – tableta (vor fi premiati doi castigatori pentru locul II) - Premiul III – imprimanta

• Semestrul II: - Premiul I – laptop; - Premiul II – tableta (vor fi premiati doi castigatori pentru locul II); - Premiul III – imprimanta; Pentru fiecare categorie de premiu va exista o cantitate minima,dupa cum urmeaza: - Premiul I – cantitate minima 300 kg - Premiul II – cantitate minima 200 kg - Premiul III – cantitate minima 100 kg

Premiile vor fi oferite functie de cantitatile de doze de aluminiu colectate si predate (in valoare absoluta) pe fiecare semestru in parte. In cazul cantitatiilor egale, castigatoare vor fi scolile care vor preda primele. Pe langa premiile oferite de ALUCRO, scolile vor primi din partea Asociatiei Zibo Help bani pentru fiecare cantitate de doze de aluminiu predate (similar ca la hartie). Suma de bani oferita pentru fiecare 100 kg de doze de aluminiu predate o vom comunica cel tarziu pana la sfarsitul acestei luni (dupa finalizarea discutiilor cu partenerii). De asemenea, ALUCRO pune la dispozitia scolilor participante pachetul starter care contine: cutie de colectare din carton, brosuri, postere.

Scolile care doresc sa participe la colectarea de doze de aluminiu, sunt rugate sa ne contacteze pe adresa e-mail pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana in data de 30 octombrie cu urmatoarele date: numele institutiei de invatamant, adresa de corespondenta, nume profesor coordonator, nr. de telefon. In e-mail sa specificati ca doriti sa participati si la colectarea de doze de aluminiu si daca doriti sa primiti pachetul starter din partea ALUCRO. Acest pachet contine: cutii de colectare, brosuri, postere de prezentare a actiunii.

”Scoala Pentru o Romania Verde impreuna cu Alucro - Every Can Counts au hotarat sa colaboreze in vederea responsabilizarii elevilor cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu. Incepand din luna octombrie, alaturi de celelalte materiale reciclabile colectate in mod uzual in scoli, se vor putea colecta si dozele din aluminiu. Avand o indelungata experienta in desfasurarea proiectelor eco-educative Alucro- Every Can Counts isi doreste cat mai multe scoli inscrise in acest proiect comun pentru a crea generatii eco-responsabile. Acest program ecologic prin care scolile se pot autofinanta prin colectarea si reciclarea deseurilor este demn de urmat si ne dorim sa fim parteneri in aceasta ampla campanie. Copiii nostri sunt cei mai importanti si ne dorim sa le oferim un viitor sigur si luminos. Ceea ce-i invatam in copilarie,le ramane bine intiparit in minte. Pe acest considerent ne-am cladit strategia campaniilor din scoli ce are ca scop informarea si educarea copiilor nostri cu privire la protejarea naturii, reducerea poluarii si economia de materii prime, toate acestea fiind spuse intr-un singur cuvant : RECICLARE ! ". declara Adina Magsi, Director Alucro - Every Can Cunts.

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.